joi, 31 decembrie 2009

Douăsprezece luni în plusScurte fragmente din cartea acestui an.

Cap.1 Gerar aduce cu el mai mult decât frig

Prima lună a anului 2009 mă prinde alături de prieteni dragi şi familie. Puţin mai târziu am "onoarea" să întâlnesc un profesor "creţ" şi la minte şi la păr. Sufăr o pierdere şi încep să scriu astfel scurte amintiri de la ţară.

Cap. 2 Făurarul trece nevăzut

În afară de sesiune, frig şi articole pentru StudVest şi Expune nu vizualizez nimic altceva.

Cap. 3 Mărţişor îmi aduce un zâmbet

Nu a trecut prea mult timp de la sesiune. Ieşirile cu colegii devin mai intense, căldura invadează din ce in ce mai mult fiecare colţ din viaţa mea.

Cap. 4 Prier vine cu două demonstraţii de stradă

Studenţii se revoltă. Vor să fie ascultaţi. Conduşi de Comandantul Che studenţii timişoreni îşi arată nemulţumirea faţă de Doamna Ministru a Învăţământului. La scurt timp, în Republica Moldova începe o "revoluţie". Studenţii din Timişoara atât moldoveni cât şi timişoreni pornesc într-un marş pe străzile oraşului. Prier se încheie tăcut.

Cap.5 Florarul nu-mi aduce flori, mi adună pe toţi în jur, în schimb

1 Mai mă prinde pe malul mării pentru că prietenii m-au vrut lângă ei. În Xpune dau anunţ că am canapea şi caut chirie. Nimeni nu dă semne aşă că mă hotărăsc să spun lumii ce înseamnă EI pentru mine. Cu chiu cu vai scriu prima cronică sportivă. Bravo mie! Aflu peste puţin timp că nu mai am cocker-ul şi puiul ei. Încerc să trec peste şi plec la Arad cu Gabi, Cristi, Bebe, Alex, şi Gabi. Good days!
Cap.6 Cireşarul rămâne fără poame

Din păcate pleacă dintre noi o mare personalitate: Michael Jackson. Aflu cu tristeţe că cele opt articole scrise pentru noul număr al StudVest vor ajunge pe blog datorită dispariţiei redacţie. Citesc una dintre cele mai frumoase cărţi: Oscar şi Tanti Roz. Oficial sunt în vacanţă.

Cap.7 Cuptor mă trimite la bordul "Vaporului"; Am o misiune cu unul dintre mateloţi. Plec acasă

Mă simt din ce în ce mai singură. Prea cald, prea multe pe cap. Încerc să mă angajez. Cunosc un om interesant şi fain. Puţin mai târziu devine un prieten foarte bun. Mă apucă melancolia. Nopţiile de vizionat filme cu colegii au trecut de mult. Vreau pick-up şi câteva secunde în Africa. Nu mă mai angajez. Plecăm cu toţii acasă.

Cap.8 Gustarul îmi aduce oamenii de suflet acasă

Weekend superb la Marius acasă. Cristi, Bebe, Ludu, Roxi şi Bia se hotărăsc să îmi facă o vizită. Luna august e mai plină ca niciodată. Prietenii îmi sunt aproape.
Cap.9 Răpciune ne reuneşte din nou

Casa lui Marius e în zarvă iar. De data asta vin şi mai mulţi. Primului grup li se alătură Gabi, Wilma, Bogdi, Bia, Alina, Alex şi Mădă. Weekend prelungit. Filmele şi serialele cu vampiri încep să îmi dea dureri de cap.

Cap.10 Brumărel mă trimite la şcoală

Mă întorc în Timişoara. Sunt singură şi nu am unde să stau. Poposesc la Alina care ulterior devine colega mea de garsonieră. Încep să fac panouri textile. Cunosc o mână de artişti. Marius se mută cu " băiatul pe care îl tot caut din liceu" . Începe şcoala.

Cap.11 Brumar mă acoperă cu bruma lui

Nu se schimbă nimic. Totul devine anost. Îmi văd tot mai rar colegii. Simt că nimic nu merge aşa cum ar trebui.

Cap.12 Undrea îmi fură vlaga şi mi-o redă treptat

Alina îmi acordă un interviu destul de bun. Îmi postez lucrările pe net şi intru în "afaceri" cu pandantive şi cercei. Plătesc din prostia altora un palton. În aceeaşi noapte îmi pierd unul dintre prietenii cei mai buni. La scurt timp realizez o lucrare pe care i-o dedic. Se apropie Crăciunul. Nu am bani de brad aşa că îmi fac unul din sârmă. Plec la Hunedoara. Mă reîntâlnesc cu colegii de liceu. Petrecem o noapte frumoasă, pe pungi cu 50 de bani, în Parc la Corvinul. Pârtieeeeeeeeeee! Îmi sun prietenii, îi aud pe toţi, sunt bine. Mă pregătesc de ultima zi din an. Sper să urmeze ceva mai bun.


1 comentarii:

Claudiu spunea...

Foarte frumos scris. Se vede ca ai stat mai mult asupra ceea ce vroiai, si ai reusit cu brio sa exprimi. Ma bucur sa vad ca lucrurile marunte fac si aici laitmotivul:))...si sunt sigur ca si 2010 o sa fie la fel de intens ca na ...doar o data termini facultatea:D...sa ne auzim cu bine la TM!...aaa...si coincidenta sau nu in timp ce citesc postarea ascult one republic - good life. A song that brings the sun in a cloudy day!:D