joi, 14 mai 2009

Elba în finală!


BCM Elba Timișoara s-a calificat în premieră în finala Campionatului Național de Baschet masculin, după ce miercuri a trecut de CS Otopeni cu 87-69 în sala „Constantin Jude”. Formația ilfoveană nu a ridicat probleme bănățenilor, care au controlat meciul de la început până la final.

Aproximativ 2000 de timișoreni au asistat la confruntarea dintre bănățeni și ilfoveni. Dan Păltinișanu a marcat primul coș al meciului pentru Leii din Banat. Alb-violeții au controlat în permanență jocul și nu au acordat oaspeților nicio o șansă de reușită. Primul sfert s-a situat sub zodia aruncărilor de trei puncte. Obradovic a marcat primul coș de trei puncte pentru CS Otopeni, fiind urmat de Pešić cu cel de-al 4-lea coș de trei puncte înscris pentru amfitrioni.

Sfertul doi a început în forță. Elevii lui Petricevici au dominat jocul din primele secunde ale reprizei și au întărit avantajul obținut în primul act. Întreaga sală a început să cânte și jocul bănățenilor a continuat să fie strâns. Cel mai aclamat marcator de la Elba a fost Milos Pešić, cu 23 de puncte, de la gruparea din Otopeni remarcându-se Levar Seals, cu 17 puncte.

Cel de-al treilea sfert al meciului a continut tot în avantajul „Leilor”. Pešić a marchat primul coş al reprizei după aproape un minut şi jumătate de joc. Oaspeții au încercat să ajungă din urmă formația bănățeană dar Pešić și Velicković au dus diferența la 10 puncte. Întreaga sală s-a ridicat în picioare și a început să aplaude. Victoria era sigură.

Actul patru a fost unul lejer pentru gazdele conștiente de victoria aflată la doar câteva minute distanță. Vasojević a dus diferenţa dincolo de 10 puncte și situația a devenit greu de gestionat pentru ilfoveni. Întreagă sală se bucura, deja, de reușita bănățenilor. Pešić a definitivat calificarea echipei BCM Elba Timişoara în finala campionatului cu o reuşită de 2 puncte. Suporterii și-au unit glasurile cu galeria și au ovaționat succesul, în timp ce alb-violeții dansau în mijlocul terenului. Scor final 87-69; alb-albaștri părăsesc terenul supărați, dovadă fiind lovitura pe care Levar Seals a dat-o cu palma, ușii de la vestiar.

Pentru noi este un sezon bun fără discuție, cu două finale. Această victorie am obținut-o pentru acest public minunat. Ar fi fost păcat să nu învingem azi cu atâția suporteri alături de noi. De mâine, vom analiza la rece adversarul din finală, oricare va fi el. Noi ne vom juca șansa până la capăt. Ambele formații care ajung în finală sunt câștigătoare, numai că una va fi cu o treaptă puțin mai joasă", a declarat la finalul partidei Dragan Petricevici, tehnicianul lui Elba.

„Leii din Banat” vor întâlni în finala Campionatului Național de Baschet echipa CSU Asesoft Ploiești. Gruparea a câștigat toate edițiile de campionat începând din 2003. Finala se va disputa după principiul cel mai bun din cinci meciuri. Primul meci între BCM Elba Timișoara și CSU Asesoft Ploiești va avea loc pe terenul celor din urmă.


1 comentarii:

Laura Teodora spunea...

Nu-am nimic de spus de relatarea ta. Don't hate me! Iti zic doar ca sunt a bit dissapointed ca nu mi-ai cerut mie o poza de la meci. :P